måndag, oktober 17, 2005

Okonventionellt

Från Andrew Sullivans blogg knycker jag en rapport från Glasgow-tidningen The Sunday Herald om USAs sätt att låta klientregimer tortera fångar, för att få ut "information" som sedan kan användas för administrationen Bushs politiska ändamål.

Klicka på rubriken!

11 kommentarer:

Anonym sa...

Det var den här verksamheten som Sverige så beredvilligt ställde upp i, genom att låta CIA hämta ett par personer i Sverige och skicka dem till Egypten.

Flamma stolt mot dunkla skyar.....

Göran Koch-Swahne sa...

Prexis.

Nyses det i Berlin eller Moskva eller Washington, lägger di sig med influenza i Stockholm...

Ingenting nytt: det beryktade J-et i passen kom till på förslag av Stockholm och Bern!

Anonym sa...

Nu är det ju tillåtet att registrera våra mobilsamtal och vårat internetsurfande. Mer än 400 miljoner människor inom EU skall registreras och all information skall sparar upp till fyra år. Allt för att "bekämpa" terrorismen, var tog folkpartiet vägen och försvaret av den personliga integriteten. Förmodligen granskas den enorma informationsmängden av sökrobotar inställda på att leta ord, yttryck etc som kan tänkas matcha någon typ av "terrorprofil". Information läker och sprids och tolkas av andra med andra värderingar än de demokratiska. Vem skall bli utlämnad och vems tillgångar skall beläggas med kvarstad nästa gång? Var surfade du sist? Råkade du slå fel mobilnr? För mig är det en gåta att vår justitieminister står upp och försvarar denna inskränkning i vår yttrandefrihet, för det är ju konsekvensen.

Göran Koch-Swahne sa...

Ja, det är jättefarligt.

Undrar vad dom tror att dom gör?

Göran Koch-Swahne sa...

PNAC är dom med den underbara världskartan på förstasidan. Man behöver inte veta mer än så ;=)

Anonym sa...

Det var ett mycket underligt svar! Det finns många organisationer med världskartor på första sidan. Men det finns inte några andra organisationer som utarbetar planer för total global militär dominans mig veterligen.

Om man inte vill bry sig om att Ryssland och Kina samövar sina stridskrafter och att USA inte är välkommet att se på och att Kina uttalat att om den amerikanska expansionen fortsätter tänker de använda sig av kärnvapen. Då kan man lika ner gräva ner sig direkt!

PNAC skrev ett år före den 11 september skrev att ett nytt Pearl Harbour "a catastrophic and catalyzing event" skulle ske i omvandlingsprocessen till amerikanskt världsherravälde - Pearl Harbour var presidents Roosevelts sätt att dra in i USA i andra världskriget. Om man inte är intresserad av det och deras agerande - då är man inte intresserad av vare sig sitt eget eller andras liv.

Eller jag kanske missuppfattade din kommentar. Skulle vara roligare att få veta om länken http://11september2001.blogspot.com/
gav dig några uppslag - några tankar om hur man gå vidare... få den här rövarhistorien att spricka för att kunna bygga en bättre framtid än PNAC:s vision.

Göran Koch-Swahne sa...

Inte där halva klotet är blankt.

Göran Koch-Swahne sa...

The Cat may look at the King, säger di i Skottland...

eller på vächötska:

att vela men inte kunna.

Ambitionerna finns nog, men trösten är att dom är ena redia klantskallar allihop!

Vi får se vad Åklagar Fitzgerald säger i nästa vecka ;=)

Då tycker jag att våra hemvävda varianter är möcke värre - prexis som förra gången.

Bodströms käcka avlyssningsförslag...

Anonym sa...

En ruggig grej med 11 september är att de som tillhör "eliten" - kulturpoliserna=journalisterna/politikerna - när de fattat att ett brott är begånget - ett massmord - 3000 dödade av den egna befolkningen - så sluter de sig dessa samman - eftersom om sanningen uppenbaras så kommer massan folket att kräva hämnd - förövarna interneras i bästa fall - och kulturpolisen att förlora sina positioner. Lite överdrivet, men iallafall...

Det blir lite som kejsarens nya kläder. PNAC är skräddarna i den här storyn. Kungen-brottslingen-Bush-skamligt naken efter att ha spelat oskyldig - inte ingripit när brottet begicks. Nästan alla ser skumrasket - men få vågar säga något.

Tillslut kan endast ett barn säga sanningen:
Han visste!

Varför? Jo, han satte sig ju INTE i sin bombsäkra bil och såg till att flygvapnet tog hand om planet mot Pentagon.

Istället satt han kvar och spelade oskyldig så gott han kunde efter att ha fått höra:
"America is under attack!"

När sen Bodström och Guillou börjar agera och inte vill lyssna till vad barnet säger - utan framhärdar i den kungliga lögnen - då spårar allting ur - det blir bara ett dårhusjippo i ankdammen.
Stackars människor sa redan Strindberg.

Göran Koch-Swahne sa...

Dt där med att ingenting hände för att lille George satt handlingsförlamad bland barna, tror jag är struktur.

Ingen kan göra nå't, förrän Den Store Ledaren pekar i någon riktning, vilken som helst...

Och det gjorde han ju inte ;=)

Sen heter ju barnet i den här historien Katrina.

Anonym sa...

Tack! Jag skrev först en kommentar här, men sedan gjorde jag ett eget blogg-entry av det. På min blogg. Håll till godo! :)

Om ni inte orkar klicka så läs detta istället:

Öppna denna länk i nytt fönster, och klicka #1.

Där kan man bl a läsa Moderatledaren Fredrik Reinfeldt, 22 dec 2004 i radio: ``jag är också beredd på att skriva under på att Sveriges del i kampen mot terrorismen kommer att tänja en del gränser .. eh .. för vad vi än så länge uppfattat vara korrekta sätt att agera. Det finns legal grund för detta. Jag tror att Svenska folket [ska] ställa in sig på att det kan hända igen. Både att utländsk säkerhetstjänst opererar på plats i Sverige. Och att det kan ske avvisningar till länder som använder annat än allmän domstol för att pröva skuldfrågan. .. eh .. Och ibland kan det vara bra att vara rak över det, snarare än det vi har upplevt, tycker jag, för att försöka .. eh .. komma undan diskussion i den här frågan.'' (P1, Studio Ett 17:00-17:45, 22 dec 2004)

Lars Lejonborg, strax efter, i samma program: ``Jag vill försvara Fredrik Reinfeldt. ...''

Intervjuare var Ekots Erik Ridderstolpe. Ämnet var alltså de torterade egyptierna och vad Göran Persson sa i utrikesnämnden. DETTA TYCKS VARA SVENSKA POLITIKERS KONCENSUS - DET BLEV INGA IFRÅGASÄTTANDEN I MEDIA.