torsdag, december 15, 2005

Hemliga listan

Komminister Yngve Kalins Prästdeklaration tycks nu vara färdig till beskådande.
Den har ett visst tycke av USAs Irak-koalition - eller varför inte, den sista Statliga Bibelkommissionens utredning SOU 2000:100 - men jag säger inget, så har jag inget sagt ;=)

7 kommentarer:

Christer sa...

"USAs Irak-koalition"

En hemsk liknelse var fick du den ifrån?

:-)

Göran Koch-Swahne sa...

The Coalition Of The Un-Willing To Be Namned ;=)

bb sa...

Oavsett sakfrågan (Jesus , om det är sant helighet = man + kvinna= kan ju haft ett specifikt syfte?) men:

jag tycker ofta den onda makten saknas i dina analyser (annat än då underförstått anti-homosexuella mönster, vilket är ont) MEN hur tror du aktivt att satan verkar?

Jesus lär ju att "vik hädan".
Givetvis totalt förakt för människans värde (som detta samhälle/värld visar prov på i allt möjligt). Men sen finns ju mekanismer oxå,
framförallt allt materiella-kroppsligt (ja nyplatonism= är inte detta Jesus lära?): dvs samla rikedomar på hög å inte se msk= svälta sina barn tjäna en hacka= förbjuda fack etc. OCH svulla i lustens överflöd med prostitution och förlöljliga människans värde etc.
Men valet är ju fritt, både onda å goda går på jorden...Men man ska lyssna på ljuset (bokstavligen tror jag). De onda o halvonda famlar ju i mörkret ser inte det rätta och fattar inte att tex prostitution är fel.

Allt detta ligger satan bakom. Jag tror oxå han verkar med 1/3 av det som kan kallas änglar (naturkonstanter o krafter, tex nanopartiklar för skapa hallucinationer, påverka skeenden etc - finns bevis bla schizofreni).

Till ursprungsfrågan: kan Jesus haft ngt syfte med anti-homosex äktenskap? Kan mao satan gynnas på ngt sätt? Det går ju givetvis emot kärleksbudet, så det BORDE vara fel (kanske feltolkat, direkt felciterat etc). I joh står väl inget. MEN kan det vara ngt annat i just föreningen, rent fysiskt, som kanske är gudomligt sanktionerad? Kanske håller demonerna på avstånd eller ger andra krafteffekter (vem vet).
Intressant fråga - förutsättningslöst analyserat och uppriktigt menat.

MVH

Göran Koch-Swahne sa...

Ja både krig och hat och lögn och diskriminering ligger det ju ondska bakom, men det är nog så att jag ändå tycker att godheten är bra mycket mera intressant.

Och viktig.

Och djävulstroende är jag inte. Jag tror på Gud.

Max sa...

Men var är listan? Jag vill se den!

Göran Koch-Swahne sa...

Ja, det var just det!

VAR är den?

Göran Koch-Swahne sa...

Likt SOU 2000:100 är den alltså h e m l i g...

(det finns ingen utredning, bara bibeltext - i en av världens mest korrumperade översättningar ;=)