måndag, oktober 17, 2005

Det stora i det lilla

Frank Rich skriver i The New York Times om Plame-gate, historien om hur höjdare i Vita Huset förrått en CIA-anställds namn, i sina försök att diskreditera dennas man, en fd ambassadör i Irak, som skrivit en för administrationen obehaglig artikel i samma tidning om administrationens falska påstående om regimen Saddam Husseins försök att köpa uran från Niger, genom att säga att ambassadörens CIA-anställda hustru personligen hade skickat honom till Niger att undersöka påståendenas sanningshalt, i avsikt att desavouera administrationens casus belli WMD...

Aktiv med-konspiratris i spridandet av fantasierna om Irak och WMD var samma New York Times' stjärnreporter Judith Miller, som visar sig ha ljugit både för sina redaktörer och för allmän-heten. Och nu senast suttit 3 månader i sinkabirum för domstols-trots, i sina (klumpiga) försök att skydda sin i Plame-gate inblandade kontakt i Vita Huset...

Vilket alltså avslöjar den större konspirationen: White House Iraq Group; Vita Husets arbetsgrupp för att "sälja" det onödiga kriget mot den CIA-anställde diktatorns sedan decennier svårt plågade land.

Klicka på rubriken!

5 kommentarer:

Anonym sa...

Och vad kommer resultatet att bli?
USA tågar ut ur Irak?
Eller USA skickar kärnvapen mot Iran?

Anonym sa...

12 buden hos jesus (man kan utläsa ur NT evangelier)

1. förstå att allt är 1 (gud för levande, joh 17 sägs rätt ut)
2. social utjämning ge åt andra, fattigare
3. njut av livet oroa er inte kläder, mat etc fest, klarhet i tanken o intellektuell fröjd
4. välj det eviga livet snäll, omtänksam, rättvis, tolerant o andra goda dygder
5. motstå onda, demoner pengars/habegärs häxeri
6. var som tjänare, både hög o låg, hjälp din nästa gm tjäna (tvätta fötterna, gör bästa för alla)
7. utforska mentala världen tron måste bli stark
8. acceptera leva paradoxer, inkonsekvenser (jfr fraktaler i matte)
9. förstå vad livets bröd är (= jesus en gud bland andra)
10. kritik mot konservatism kunskap för få överdrivet o improduktivt habegär skapar lidande
11. äktenskap trohet o kärlek ej otrohet o lidande eller leva ensam
12. bota sjuka (sjukdom finns alltså konstant å måste botas med vetenskap o tjänarskap o ovan)

Vad anser du som präst om denna läsning? Sprid gärna el utvidga, kritisera, gör egen.

MVH
Björn Brink

Göran Koch-Swahne sa...

Ja, att Jesus bara skulle vara en bland andra är ju inte vad Kyrkan tror, men det andra är allt rätt uppfattat.

Bibeln handlar om gemenskap mellan Gud och människa och mellan människa och människa.

"Synd" i Bibeln är inte sex - det är senare föreställningar - utan att skada Gemenskapen, särskilt i "eget" intresse; alltså av girighet. Ett mycket stort antal av liknelserna handlar just om girighet av olika slag.

Göran Koch-Swahne sa...

Mitt svar på fråga 1: kanske båda - men säkert också domstol för Bush och Blair.

Anonym sa...

Apropå Jesus är inte Thomasevangeliet det närmaste man kan komma hans egna ord?

Det är inte så många verser - men i en blogg ska man vara kort så det räcker med det första påståendet kanske:
1) Jesus sade:
"Den, som söker, upphör icke att söka, till dess att han finner, och när
han finner, blir han bestört, och när han är bestört, blir han förundrad
och blir konung över alltet (världen)."

Ja, riktigt vad han finner får man inte reda på - bara att han blir bestört och sen kung över rubbet. Rätt kryptiskt om man så säger. Fortsätt sök är rådet - alltså ifrågasätt varje utsaga - varje begrepp - och har man rivit ner allt så har man byggt upp allt och blir rätt bestört - säkert! Och man blir herre över rubbet - för att man upptäckt det är ingen skillnad på en själv och rubbet - du är rubbet och rubbet är du - det är gammal Vedanta helt enkelt - Du är det. Det är du. Jesus var ju försvunnen mellan 16 och 25 han var väl borta i Indien och fick lite undervisning av någon guru, som han ville sprida bland sitt folk, men de blev sura och hängde upp han, som en annan rövare. Så kan det gå, när andan faller på. Bara apropå den här texten:
Vilket alltså avslöjar den större konspirationen: White House Iraq Group; Vita Husets arbetsgrupp för att "sälja" det onödiga kriget mot den CIA-anställde diktatorns sedan decennier svårt plågade land.

Sök i den - bryt upp den - kör ett varv postmodernism på texten - lite dialektik - men se till att hamna utanför texten - bryt sönder verkligheten texten bygger på och du skall finna det och bli bestört och sen blir det kung. Sen vet jag inte mer... utan resten fixar du själv... Allvarligt talat fast på skämt.

Om man ska förstå det som pågår i Irak så ska man kanske googla på Sykes-Picot avtalet och se att det här kriget om oljan pågått och en tid... och man kanske börjar fundera på om inte ett alternativ till oljan är vägen ut ur detta krigselände... solenergi... i tanken - både i villa- och bil-tanken kanske är något tänkvärt. Sen kan the White House group sitta där och konspirera - ingen lyssnar på dem längre... när folk har sin egen energi i tanken... slipper de oljebolagen och Vattenfall som ska höja elpriset... En liten tunnfilmskiselcell? med något bra salt som lagrar värme... först som fixar det får inte patent... den får dela med sig... i Jesu anda... sök och du skall finna.. busenkelt!