fredag, mars 17, 2006

Myt och verklighet

Det slog mig, à propos det höga anti-moderna skriket om Svenska kyrkans politisering, sossarna osv, att Kyrkomötets beslut om en officiell rit för Gudstjänst med Välsignelse av Registrerat Part-nerskap i oktober antogs med 2/3 majoritet - vilket innebär att ungefär en 1/3 av "politikerna" inte ville ha en sådan.
Samtidigt är det 864 präster (varav många pensionerade) som skrivit på den förment opolitiske Komminister Kalins (kd) hemliga lista mot partnerskap - och flera av dessa först sedan den blev hemlig. Men detta representerar bara ungefär 15% av prästerna.
Alltså är dubbelt så många av de hemska politikerna, sossarna, osv, "rättrogna" enligt Hr Kalins, m.fl. sätt att se det, som präst-erna!
Eller?

14 kommentarer:

Walentine sa...

Grattis Göran!

Du är nominerad! :D

www.walentine.com

Pierre Falk sa...

Ställ dig frågan: Tror jag att resonemanget håller?

Du har en kul poäng, men jag tror inte att du har rätt. I kyrkomötet åläggs man att rösta. Som präst har man inget tvång på sig att skriva på varken den ena eller andra listan. Jag kan på rak arm räkna upp flera som inte skrivit på varken IKT:s eller Kalins lista, men som sympatiserar med den ena eller andra åsikten.

Men poängen är som sagt kul.

Ha en bra dag och ett bra liv!
Hälsar undertecknad

Maria sa...

Briljant!

bb sa...

Jag har gjort en längre analys av bla samkönade äktenskap, abort på

http://www.jesusmolnet.blogspot.com/

Utdrag nedan - jag tror fö Jesus återkommer 2020 som hypotes. Fri upphovsrätt på allt - ta gärna texter o kommentera. Eller ta upp de teologiska aspekterna.

(13), 34 och 15:11 älska varandra säger J (inte Gud uttryckligen – märk brottet med GT).
Älskar man varandra om man bidrar till diskriminering?
Kan lägre bud rättfärdiga högre?
Borde inte efterföljare till J befrämja kärlekens uttryck inte motarbeta dessa?

Där kärlek vinner över hat, intolerans, diskriminering, orätt och partiskhet= där är J

Slutligen: 19, 26-27 Johannes var ju kärlekens lärljunge (också enligt Emmerich uppenbarelse som Mel Gibson influerats av inför filmen). Borde man inte då följa evangeliet som för fram kärlekens moral? Det är en ny tid och kärlekens religion måste nog följa sitt uppdrag. Guds barn är många och mänskligheten kommer inte dö ut.

bb sa...

Några frågor (joh):

1.10:14 J känner var och en
, 16 andra världar. Mars? Tänk och få träffa sina likar en dag – vilken sann glädje med tanke på den jordiska hopen.

Märk här att Jesus mfl är i andra världar. Det talar inte präster etc om.

2. Vad anser du om nedan?
11:16 thomas tvillingen= detta är en andlig princip, dragning mot döden för att möta sin döda tvilling. En tolkning utifrån sluttiden i Mark 13:27 himlens gräns är ju just UFO:n som då förvarar foster etc (sköter om aborten – mödrar får återse sina barn). Se även Joh 14:5 Jag personligen tror att döda barn kan få en andra chans även i denna värld (utbyte?).

3. märk kristallbarnen - som ju behövs för satans rike (Kina?=odjuret, mission xp skildrar detta rätt bra). Stjärntecken (DNA sträng har synts - se blogge nyligen).

4. märk 4-talet nya jerusalems i kvadrat = ny livsvärld dvs rymdskepp som hämtar de utvaldas skara? Och märk sluttiden kärnvapenkrig (blixt kommer Jesus) samt aerosoltäcket som då blir 100% och skymmer allt ljus. Nu talar forskare från NASA, Horgan tror jag, om 10 år innan växthuseffekten inte går att stoppa: som i Nohas dagar står det.

Detta måste ju diskuteras å föras fram mkt mer - så fler komma till tro. Men fågelviruset slår till rejält (märk bödelsdrängarna i arrendatorliknelen= Gud har ju alltid banat väg gm smittor som jag visat på jesusmolnet, lite. Hypotes presenteras först post idag.

MVH

Göran Koch-Swahne sa...

1.10:16 Det står ingenting om ”andra världar”, Mars mm – det står täs auläs, dvs. dessa byggnader. Det blir ”fårahus”, som det står i 1917. Syftar på Israel (s 12 stammar). Evangelium skall nå ut till alla folk, ända till Jordens ändar.

2. ”11:16 Thomas tvillingen = detta är en andlig princip, dragning mot döden för att möta sin döda tvilling.”

Finns inga ”andliga principer” i Bibeln. ”Andliga principer” är Indo-Europeisk filosofi och gnosticism. Indien, Grekland, Alexandria.

Berättelserna om Tomas tvillingen är just en markering mot detta.

”En tolkning utifrån sluttiden i Mark 13:27.”

Eschaton betyder inte ”slut”, utan ände. Ordet är rumsligt, alltså utsträckning, sidled, dativ - ”ända till Jordens ändar”.

3. ”märk kristallbarnen.” Vad i hela friden är ”kristallbarn”?

4. ”märk 4-talet nya Jerusalems i kvadrat” Talmystik tror jag inte på. Och att blanda samman dagens fysik, kemi och medicin (eller andra nutida vetenskaper) med Bibeln tror jag inte heller på.

Man skall inte blanda ihop tro med "bevis". Tro handlar inte om balkars hållfasthet. Den som behöver ”bevisa” nåt, tror inte.

Göran Koch-Swahne sa...

Skall titta på din blogg ;=)

Håkan sa...

GKS, briljant och adekvat. I like it.

/H.

Håkan sa...

En alldeles ny teologi minsann, men såväl apokalyptiska som UFO-inslag. Mycket rolig läsning och väldigt tokig text.

En sorts korsning mellan Russellianism och Scientologi och Star-Wars-eri?

:-D

/H.

Germund sa...

Lite synd att bloggen saknar kommentarsfunktion. Det skulle kunna bli en spännande diskussion omkring några av teserna.

Kul läsning var det dock som sagt var:)

Göran, dina reflektioner är nyttig läsning för oss som ibland drabbas av hjärnbrist;)

Göran Koch-Swahne sa...

Var Du glad att det bara är med "h"!

Jag fick alger på tänderna av järn-meducinen :-(

Göran Koch-Swahne sa...

Gröna var dom, uschlingarna!

Germund sa...

Vad sade nattvardsgästerna om det? ;)

Göran Koch-Swahne sa...

Detta var när jag var 11, eller så...