fredag, september 02, 2005

Du skall icke bära falskt vetebröd...

Nya Dagen (ett roligt namn på en apokalyptiskt tidskrift) kan i dag berätta att Svenska Baptistsamfundet och den baptistiska Evangeliska Frikyrkan i ett gemensamt "öppet brev" formellt ställt till HM Konungen - men alltså i realiteten riktat till svenska folket - tar avstånd från Pastor Phelps och hans Westboro Baptist Church i Topeka i Kansas.

http://www.dagen.com/nyheter/artikel.asp?ID=94734

Pastorn väntas ju snart till Sverige...

Även Tuffe Uffes husorgan Världen i dag har en ledare i samma syfte. Likt den konkurrerande pastorn i Illinois - som jag tidigare berättat om - menar man från Uppsalas horisont att Pastor Phelps och hans församling inte är på riktigt utan planterade i syfte att ge 1900-talscalvinismen ett dåligt namn...

Axplock ur Världen i dag: Fred Phelps "pastor" i något som kallas en baptistförsamling, Åke Green är däremot en riktigt pastor, "församling" osv.

Ett längre avsnitt: Bara detta beteende placerar Phelps så långt från de kristna realiteterna man kan komma. Det är genom-skinligt, ihåligt och beklämmande. När Phelps dök upp i svensk media, främst kvällspressen, gavs hans åsikter stort utrymme lagom i tid med domen mot Åke Green. Genom att ge denne vettvilling stort utrymme försöker tidningarna överbevisa läsarna om hur galna och farliga kristna personer är, framförallt bibeltroende kristna som snabbt målas ut som fundamentalistisk.

Så medsammansvurna denna gången är inte ZOG utan medierna...

Rubriken i Världen i dag är ju oxå lite rolig:

Åk hem till Atlanta Fred Phelps!

Inga kommentarer: