tisdag, augusti 16, 2005

Dagens sammansvärjningsteori

Från nyhetssiten 365 gay.com

http://www.365gay.com/newscon05/08/081605phelps.htm

inhämtar jag dagens sammansvärjningsteori:

Peter La Barbera, ordförande för Illinois Family Institute har kommit på det: den bekante Pastor Phelps och hans storfamilj aka Westboro Baptist Church i Topeka, Kansas är ett påhitt, planterat för att ge den amerikanska 1900-talscalvinismen ett dåligt namn.

Och har utfärdat en kommuniké:

"Fred Phelps' curious message is hardly Christian, and only fuels societal bigotry toward those who espouse genuine Biblical views on social issues like homosexuality and abortion".

"... fuels societal bigotry..." "... genuine ..." "... Biblical ..."

På något underligt vis är det alltid förföljarna som är förföljda... av ZOG.

Kolla Pastor Phelps sida om svenska Kungafamiljen:

http://www.godhatesfags.com/main/index.html

Torsdag 25/8 En länk till dagens Expressen finns om man klickar på rubriken.

4 kommentarer:

Annika sa...

Jag vet att han inte är ett påhitt. En väninna till migs familj bor på samma gata som hans församling i Kansas...väninnan är öppet lesbisk, hennes barn har två mödrar. Inte helt roligt att åka hem till mormor och morfar.

Göran Koch-Swahne sa...

Ja, nog är han verklig alltid. Och stollen i Illinois oxå.

Liksom sammansvärjning-teori-benägenheten. Msk är ett meningsbyggande djur, fick vi lära oss på teologen i Lund.

Skada bara att det inte är mer mening i verklighetsförklaringarna ;-)

Leif Erlingsson sa...

Även jag har kollat upp stollen, det var tidigt i våras. Kommer inte ihåg hur många årtionden deras inavlade hat-kyrka hade funnits, men den består i princip av två familjer med ingifta. Mycket väsen lyckas de göra...

Leif Erlingsson sa...

Jag hittade min file:

Westboro Baptist Church har funnits i Topeka, Kansas i 50 år. De är en liten obetydlig kult/sekt där flertalet församlingsmedlemmar är förenade av blodsband eller av giftermål. Nate Phelps, som lämnade the Westboro Baptist Church och sin familj berättar i en intervju om en skrämmande barndom med vanvård, övergrepp och ett slags slumpmässigt vansinne. Familjen Phelps verkar vara jämförbar med en hel del andra sekter/kulter såsom t.ex. Jim Jones Peoples Temple, som använder våld, hot och en belägringsmentalitet för att rekrytera och behålla medlemmar.

Shirley Phelps-Roper som omnämndes i en DN-artikel fredagen den 7 januari 2005 är jurist. En annan medlem som besvarar frågor på deras webbsite är Margie Phelps. Charles Hockenbarger har registrerat deras internet domännamn.

Se även The Westboro Baptist Church: It's Just About Hate.

Dessa hat-extremister har redan tidigare figurerat i svenska medier. Cecilia Klintö/TT citeras t.ex. här i Helsingborgs Dagblad.

Det farliga som händer i dessa "sista dagar" är att politik, religion (fanatisk och fundamentalistisk sådan), militärindustrin och storfinans utom demokratisk kontroll alla slås samman till en enda maktsoppa, utan "checks and balances", som jänkarna brukar säga för att markera att ett maktsegment inte kan dra iväg hursomhelst utan att något annat stoppar. Dessa skydd är under snabb nedmontering. Dessutom ägs media av storfinans utom demokratisk kontroll, vilket innebär att inte ens i vårt eget land känner människor till den verkliga verkligheten. Vi lever i praktiken under någon slags självcensur. Försök få in vissa sanningar i tidningen så ska du få se! Demokrati utan fri press är omöjligt. Vilket f.ö. säger något om demokratins tillstånd även i vårt land...

Se vidare mina och andras artiklar på olika ställen.

Några dramatiska teckningar kan du se om du klickar här. Eller besök min Blogg.